Facebook kurucusu, TikTok'un rakibi lansmanından sonra servetin 100 milyar dolara ulaştığını gördü

, , No Comments

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, yeni bir kısa biçimli video özelliğinin lansmanından sonra kişisel servetinin 100 milyar dolara (76 milyar sterlin) yükseldiğini gördü.

Çarşamba günü Facebook, tartışmalı Çin uygulaması TikTok'a rakibi olan Instagram Reels'in ABD'de kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Facebook hisseleri Perşembe günü% 6'dan fazla arttı. Bay Zuckerberg, şirkette% 13 hisseye sahip.

Özel sözde 'Centibillionaire Club'da Amazon kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft'tan Bill Gates'e katıldı.

Şirketlerinin büyüklüğü ve gücü ve kişisel servetleri artmaya devam ederken, teknoloji patronları son zamanlarda gündemdeydi.

Facebook, Amazon, Apple ve Google, daha fazla insan alışveriş yaptıkça, eğlenceyi izledikçe ve çevrimiçi sosyalleştikçe koronavirüs kilitlenmelerinden ve kısıtlamalardan en büyük faydalananlar arasında yer aldı.

Bloomberg'e göre, Bay Zuckerberg'in kişisel serveti bu yıl yaklaşık 22 milyar dolar kazanırken, Bay Bezos'unki 75 milyar dolardan fazla büyüdü.

TikTok Yönetici Emri

Tartışmalı Çin'in sahip olduğu TikTok platformuna rakip olarak görülen kısa biçimli video özelliği Reels, Facebook'un sahip olduğu Instagram fotoğraf paylaşım uygulaması içinde çalışıyor.

Açılış, Perşembe günü geç saatlerde Bay Zuckerberg için daha iyi bir zamanda olamazdı Donald Trump, ABD başkanının ABD'deki TikTok'un "tehdidi" olarak adlandırdığı durumla başa çıkmak için bir yönetim emri çıkardı.


Bay Zuckerberg de dahil olmak üzere sözde teknoloji devleri, güçlerinin ve etkilerinin kontrolden çıktığı iddiaları nedeniyle ABD ve Avrupalı ​​milletvekilleri tarafından artan incelemeye tabi tutuldu.

ABD'nin en büyük beş teknoloji şirketi, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook ve Microsoft şu anda ABD gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık% 30'una eşdeğer piyasa değerlemelerine sahiptir.

Servet vergisi

ABD senatörü ve eski başkan adayı Bernie Sanders bu hafta, koronavirüs salgını sırasında milyarderler tarafından yapılan "müstehcen servet kazançları" olarak adlandırdığı şeyi vergilendirmek için bir plan açıkladı.

"Milyarderlere Ödeme Yapma Yasası", pandeminin başlangıcından yıl sonuna kadar bir milyarderin net değerindeki artışın% 60'ını vergilendirecektir.

Bay Sanders, kazanılan vergi gelirinin Amerikalılar için cepten yapılan sağlık harcamalarına gideceğini öne sürüyor.

Bay Zuckerberg daha önce, Facebook hisselerinin% 99'unu eşi Priscilla Chan ile kurduğu hayır kurumu aracılığıyla yaşamı boyunca vermeyi planladığını söylemişti.

0 yorum:

Yorum Gönder